| Cotidian independent al zonei Curtea de Arges | ANUL II

| Prima pagina | Despre noi | Anunturi | Concursuri | Redactia | Caricatura zilei | Contact |
Prima pagina
Cotidian
Economie
Administratie
Tineret
Invatamant
Magazin
Anunturi
Bricabrac
Concursuri
Reportaj
Mesaje
Abonament
Caricatura zilei
Redactia
Contact
Info Utile
Curs valutar

:::: vremea in curtea de arges ::: METEO

::::: click aici :::

:::: esti rapidist ????

cabinet Stomatologic ::: Dr. Marios Fleturis :::

:::: Pentru ca imaginea TA conteaza ::::

 

ZIARUL CARE PREZINTA REALITATEA ARGESEANA ILUSTRATA !!!

Ziarul "Quark Press" a fost conceput special pentru dumneavoastra, pentru a putea fi informat zilnic cu tot ce se întâmpla în Curtea de Arges si în cele 20 de comune din jur. Numai din ziarul nostru puteti fi permanent la curent cu tot ce e nou în legislatie, cu tot ce fac alesii dvs.: primar, consilieri, parlamentarii care raspund de zona; pentru a putea vota în cunostinta de cauza. Tot de la noi puteti afla zilnic informatii utile: locuri de munca vacante, preturile la utilitati, din târgul saptamânal, din magazine, retete naturiste si tot ce tine de învatamânt. În plus, oferim concursuri atractive pentru toate vârstele si spatiu publicitar la cele mai mici tarife. Mica publicitate e gratuita.

 
 

 

PRO <> CONTRA !

Propria albire se face înnegrind pe altii

PSD a început curatenia de primavara. Macar de-ar fi curatenie. Dar nu e decât o cosmetizare, un fel de a acoperi jegul cu vreo crema alba ca spuma laptelui. Asa viseaza liderii PSD, sa ajunga la alegeri cu un partid albit, ca spuma laptelui. Si ce fac aghiotantii lui Adrian Nastase? Doua lucruri mari si tari.

1) S-a dat verde la anchetarea unor rechini cu carnet de membru PSD, ba chiar cu functii importante în partid si-n administratie. Mesajul sa fie limpede: iata, îi anchetam si pe-ai nostri! Ca lucrurile nu stau asa de simplu e lesne de înteles. E vorba de cazuri flagrante care nu mai pot fi ascunse: Traian Rece care a facut mismacuri cu recuperari de TVA de câteva miliarde de lei, Bebe Ivanovici, presedintele Consiliului Judetean Ilfov, bagat pâna-n gât în afaceri tenebroase cu certificate de revolutionar, dar si cu terenuri la Snagov, unde se va construi Dracula Park, primarul Marian Vanghelie care cheltuie banul public cu o larghete de nabab si total ilegal... Si tot asa. Daca Puterea chiar avea de gând sa faca ordine cu adevarat, dadea liber la anchete cu mult timp în urma. Acum, însa, cât tine campania electorala, cât tin alegerile si vacanta judecatoreasca, PNA se face ca-i cerceteaza, partidul câstiga alegerile, apoi snapanii PSD ies spalati si apretati ca niste îngerasi.

2) Dar campania de cosmetizare a PSD n-ar avea nici un haz daca n-ar fi împletita cu una de înnegrire a opozitiei. De aceea, sunt scoase de la naftalina scandaluri vechi de 10-14 ani. Curios e ca sunt citati Theodor Stolojan cu afacerea MEGA POWER si Traian Basescu, dar este atent omis si Dinu Patriciu care are datorii la stat de mii de miliarde, dar care probabil le plateste cu alte servicii.

DUMITRU AUGUSTIN DOMAN

Presedinta organizatiei de femei a PRM si-a dat demisia

Ieri am stat de vorba cu presedinta organizatiei de femei a PRM Curtea de Arges, Victoria Simulete. Aceasta este medic veterinar si tocmai îsi daduse demisia din cadrul organizatiei locale a Partidului România Mare. Doamna doctor a declarat ca este nemultumita de faptul ca au fost îndepartati oameni de valoare din partid si ca motivul principal al demisiei este lipsa timpului, din cauza profesiei pe care o are. Victoria Simulete ocupa locul 10 pe lista de consilieri locali a PRM.

Eduard VASILE

Pe 24 martie,

Viceprimarul va reprezenta municipiul la San Giuliano În cadrul conferintei de presa de ieri, primarul Gheorghe Nicut a spus ca a fost confirmata participarea municipiului nostru la seminarul de la San Giuliano Milanese, orasul Basarabilor urmând sa fie reprezentat de viceprimarul Nicolae Diaconu. Conform programului prezentat de oficialitatile italiene, Simpozionul urmeaza sa se desfasoare pe 24 martie. Cu aceasta ocazie se va discuta despre situatia economica si politica a României, despre finantari si oportunitati de afaceri, precum si despre structura mediului de afaceri în România. Potrivit aceluiasi program primit de administratia locala, în perioada 17 - 21 aprilie este prevazuta o misiune în România, vizate fiind judetele Arges si Vâlcea. Nicoleta MOISESCU

CARICATURA ZILEI

Clic aici pentru a vedea toate  caricaturile

 

Ocolul Silvic vinde puieti de brad la un pret simbolic În fiecare an, Ocolul Silvic Curtea de Arges sarbatoreste în aceasta perioada "Luna padurii". Pentru a marca acest lucru, conducerea unitatii organizeaza diferite actiuni de popularizare a importantei conservarii fondului forestier. De asemenea, în pepiniera Ocolului Silvic din Curtea de Arges a început pregatirea puietilor, iar cei care doresc sa planteze arbori pe proprietatile lor pot achizitiona la doar 1.200 lei, puieti de brad sau alte specii. Nicoleta MOISESCU

Dupa aproape doi ani,

Episcopia nu a investit nimic în Ruinele Bisericii Sân-Nicoara. În urma unei hotarâri a Consiliului Local, ruinele Bisericii Sân-Nicoara au fost cedate spre administrare Episcopiei Argesului si Muscelului. Masura a fost luata ca urmare a faptului ca municipalitatea nu dispune de banii necesari pentru renovarea, întretinerea si conservarea acestui monument vechi de sapte secole. Dupa doi ani (fara o luna) Episcopia nu a investit însa, deloc în ruine, riscând astfel ca preluarea lor sa fie anulata, conform hotarârii de Consiliu. Totusi, primarul a spus ca nu sunt motive de îngrijorare, deoarece exista deja un proiect în baza caruia lucrarile de renovare pot începe. De altfel, primul edil a subliniat faptul ca municipalitetea nu îsi permite o astfel de investitie. Nicoleta MOISESCU

Ce calitati trebuie sa aiba viitorul primar?

Unii spun ca ar fi bine sa fie bogat si cinstit.

Ieri, am iesit pe teren în ideea de a afla parerea argesenilor asupra calitatilor pe care trebuie sa le aiba viitorul primar. Am ramas uimiti de atitudinea ostila a omului de rând fata de subiectul "primar" si oficialitati, în general. Majoritatea celor cu care am stat de vorba fie au apostrofat, în unele cazuri, pe primarul orasului, fie declarau pe un ton dezamagit si pierdut în grijile zilnice: "Nu mai am încredere în nimeni." Îi lasam, mai bine pe acestia sa spuna ce au de spus si va veti convinge singuri. (continuare...)

Miss Martisor 2004 QuarkPress

.... asa cum era de asteptat, concurentele au fost nevoite sa demonstreze juriului nu numai ca sunt frumoase ci si inteligente si îndemânatice. Curatatul usturoiului nu le-a ridicat prea mari probleme fetelor, cât întrebarile de la proba de cultura generala, cu atât mai mult cu cât acestea veneau din partea juriului.

Proba la care toate concurentele s-au descurcat de minune a fost cea de dans, la care, la un moment dat, li s-au alaturat ca parteneri oficialitatile prezente.... (continuare) (08.03.2004)

Rezultate de la olimpiade

Geografie - 13 elevi sunt calificati pentru proba practica. Aceasta s-a desfasurat - 14.03.2004. La Handbal fete - finala judeteana - echipa C.N. "V. V." a ocupat locul al II-lea. (continuare)

Primaria Valea Danului era sa prejudicieze Romtelecom cu 100.000 de lei

Cel care a depistat aceasta "neregula" este consilierul Vasile Preda. Extinderea retelei de telefonie fixa în Valea Danului reprezinta o lucrare de interes public, fapt pentru care societatea este scutita prin lege de la plata unei taxe de 100.000 de lei pe care Primaria trebuie sa o încaseze. Tot consilierul sus amintit a pus o problema legata de formularea proiectului de hotarâre în care li se supunea la vot consilierilor aprobarea de investitii la Romtelecom. Întrebarea lui Vasile Preda a fost simpla: "Domnule primar, suntem actionari ai Romtelecom, de aprobam investitii pentru aceasta societate?" În final, hotarârea a fost modificata si votata în unanimitate în forma corecta.

Eduard VASILE

Femeie apriga,

Filofteia va fi trimisa în judecata pentru ca a batut un barbat

În ziua de 2 ianuarie a acestui an, Vasile Preda din Tigveni a auzit, în jurul orei 14.00, galagie la vecina sa, Elena Deaconu. Iesind afara sa vada ce se întâmpla, barbatul i-a vazut pe Filofteia si Nicolae Diaconu care rupsesera o parte din gardul vecinei sale. Pentru ca i-a întrebat ce se întâmpla, Filofteia a luat o uluca si a început sa-l loveasca pe Vasile P., peste abdomen si peste soldul stâng. Pentru ca bucata de gard avea un cui iesit în afara victima a fost înjunghiata, din certificatul medico-legal eliberat de Spitalul Municipal Curtea de Arges reiesind ca ranile puteau fi cauzatoare de moarte si ca victima a necesitat 30 de zile de îngrijiri medicale. Pentru infractiunea de vatamare corporala grava, Filofteia Deaconu (43 ani) a fost trimisa în judecata de catre procurorii din cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Curtea de Arges. Malina ZAHIU

La Corbi,

Un pod de zeci de milioane rugineste degeaba, de doua legislaturi

Satul Stanesti este traversat de râul Doamnei. Aproape jumatate dintre sateni (si copii) pot sa ajunga în "centru", la serviciu, la cumparaturi sau la scoala doar dupa ce traverseaza o ruina de pod. Planuri pentru a fi refacuta legatura satenilor cu civilizatia, peste râul Doamnei, exista de acum doua legislaturi. Dupa cum spune secretarul Primariei Corbi, Mihai Moisescu, în anul 1996 a fost cumparat, în urma câstigarii unei licitatii, scheletul metalic al unui pod de cale ferata, dezafectat, de la Berevoiesti. Ansamblul de grinzi metalice a costat, la acea vreme, 8 milioane de lei. (22.03.2004) (continuare)

 

 
  sus
| Prima pagina | Despre noi | Anunturi | Concursuri | Redactia | Caricatura zilei | Contact |
Copyright © 2004 Quark Press