| Cotidian independent al zonei Curtea de Arges | ANUL II

| Prima pagina | Despre noi | Anunturi | Concursuri | Redactia | Caricatura zilei | Contact |
 
Prima pagina
Cotidian
Economie
Administratie
Tineret
Invatamant
Magazin
Anunturi
Bricabrac
Concursuri
Reportaj
Mesaje
Abonament
Caricatura zilei
Redactia
Contact
Info Utile
Curs valutar

:::: vremea in curtea de arges :::Lac de unghii

::: click aici pt anunturi ::::

::::: lasa anuntul tau la redactie ::::

:::: Daca esti microbist click aici :::

:::: Filmari video, cd multimedia.... ::::

 

Aceastã paginã este numai a dumneavoastrã, gospodari si gospodine. Veti gãsi aici sfaturi utile pentru casa si grãdina voastrã, pentru bucãtãria si dormitorul dvs. La fel, pentru sãnãtatea tuturor si pentru timpul dumneavoastrã liber.
Asteptãm propunerile dumneavoastrã si întrebãri privind domeniile abordate aici. De asemenea, puteti rãspunde, prin intermediul nostru, altor cititori, care stiu mai putine secrete gastronomice, medicale sau privind casa ori grãdina.


Aranjare în bucatarie

În locul dulapurilor puteti folosi sertare divizate pentru obiecte de diferite dimensiuni. Sertarele trebuie asezate în apropierea chiuvetei sau a spalatorului de vase, ca sa puteti aseza usor obiectele curate la locul lor. Sertarele adânci sunt folositoare pentru tigai, farfurii mari sau aparatura electrica.

Combinatia diferitelor spatii de depozitare se potriveste bucatariei spatioase. Bufetul atragator de pin si polita asezata în partea de sus permit expunerea pieselor decorative, iar celelelte ustensile necesare sunt ascunse în spatii închise.


Mamele sunt mai rezistente la stres

Proaspetele mamici sunt mult mai rezistente la stres decât cele care nu trec printr-o astfel de experienta, sustin unii cercetatori. Acestia au constatat, în urma unor experiente facute pe sobolani, ca noile mamici sunt mai calme în situatiile de stres si mult mai abile în rezolvarea situatiilor de criza. Rezultatele noastre demonstreaza ca si femeile aflate în perioada postnatala raspund excelent la stres în comparatie cu cele fara experienta în domeniu. Acestea din urma, în urma expunerii la situatii stresante, sufera din cauza anxietatii si au probleme serioase în ceea ce priveste acumularea unor noi cunostinte, sustine dr. Tracey Shorts, profesor de psihologie. Oamenii de stiinta sustin ca examinarea efectului stresului în diferite stagii ale reproducerii îi ajuta sa înteleaga mai bine motivele incidentei mari a bolilor mentale la femei, în special depresiile postnatale si psihozele.


Prostaglandine din plante

Prostaglandinele sunt hormoni care se gasesc în toate lichidele corpului omenesc si care, ca oricare alt hormon, intervin în desfasurarea multor procese ce decurg în organismul nostru. De pilda, ele dirijeaza secretia sucului gastric de catre rinichi a natriului (sodiu), contractia muschilor netezi, transmiterea fluxului nervos.

Pâna nu demult, oamenii de stiinta erau convinsi ca aceste substante se gasesc numai în corpurile umane si ale animalelor. Australienii, însa, au descoperit prezenta prostaglandinelor si în plante. Alga rosie marina Gracilaria, de exemplu, contine prostaglandine. Descoperirea dovedeste ca nici pâna astazi stiintei nu-i sunt bine cunoscute toate algele marine, multe dintre ele constituind o adevarata "mina de aur" pentru cercetarea farmaceutica prezenta si viitoare.


Si plantele vorbesc între ele!

Dupa ce specialistii au descoperit si au studiat "limbajul" delfinilor si al albinelor, iata ca un studiu al bilogilor japonezi demonstreaza ca si plantele îsi "vorbesc" si lanseaza semnale de alarma în caz de pericol. Plantele de fasole, de exemplu, folosesc drept avertisment mesaje chimice, care îndeplinesc mai multe roluri daca, din întâmplare, se apropie vreun "dusman". În primul rând, substantele create ad-hoc protejeaza fasolea de o anumita specie de paianjen (tetranychus urticae), mic cât un bob de mac, dar mare devorator al acestei plante. Apoi, aceleasi substante le avertizeaza pe "surate" de aparitia inamicului, "chemând" totodata în ajutor alte insecte care manânca paianjenul respectiv, dar "se înteleg" foarte bine cu fasolea. La rândul lor plantele "avertizate" produc si ele diverse substante chimice care actioneaza ca un insecticid puternic. Specialistii sustin ca aceste informatii transmise de plante sunt extrem de importante pentru descifrarea interactiunilor din ecosistem.


Chiftelute de varza

Ingrediente: 1 varza mica, 2 morcovi, 2 cepe, 3 oua, marar, patrunjel verde, sare, piper, faina condimente.

Preparare: Varza si morcovii se dau pe razatoare, ceapa taiata marunt se caleste în putin ulei. Totul se amesteca cu cele 3 oua, usturoi pisat, sare, piper, marar, patrunjel verde si condimente. Din aceasta compozitie se fac chiftelute care se dau prin faina (faina Titan este cea mai buna) si se prajesc în ulei bine încins. Sunt delicioase!


Sfaturi pentru sciatici


Purtati pantofi confortabili, care sa vi se potriveasca bine pe picior, de preferat fara tocuri.

Evitati ridicarea obiectelor grele prin aplecarea coloanei - corect, obiectele grele se ridica prin flectarea (îndoirea) genunchilor si pastrarea spatelui drept în timpul ridicarii. Astfel, prin curbarea coloanei, vertebrele lombare se pot deplasa si pot comprima sau irita nervul.

Pentru fortifierea coloanei si a muschilor acesteia sunt recomandate înotul, ciclismul, voleiul si, bineînteles, gimnastica medicala. În timpul crizei, prima masura este aplicarea caldurii locale si repaosul pe un pat tare, în pozitia cea mai convenabila bolnavului. Se folosesc medicamente antiinflamatorii si analgezice (aspirina, finilbutazona, ibuprofen sau indometacin - drajeuri, supozitoare sau unguente). Se recomanda si administrarea crescuta de vitamine din complexul B.

Sciatica

Criza clasica de sciatica începe brusc, cu o durere sfâsietoare care porneste din partea de sus a coapsei si coboara pe partea posterioara a piciorului, împiedicând orice miscare. Boala este generata de deplasarea sau tasarea unor vertebre ale coloanei lombare. Un semn caracteristic este acela ca bolnavul, stând alungit pe spate, în pat, nu poate ridica piciorul tinut întins. Pentru prevenirea crizelor de sciatica sau pentru diminuarea acestora - în cazul în care au aparut deja, trebuie sa:

Evitati sa stati în picioare sau pe scaun pentru perioade lungi de timp. Faceti miscare regulat si exercitii de întindere blânde. La fiecare 1/2 de ora faceti câtiva pasi si relaxati-va coloana prin câteva aplecari si rotiri ale trunchiului. Dormiti pe spate, cu o perna sub genunchi sau pe o parte, cu o perna între picioare. Mentineti-va muschii abdominali în forma.

(22.03.2004)


Zerul, bogat în saruri minerale


Zerul de lapte este o sursa exceptionala de lactoza naturala, acid lactic care rezulta din fermentatie (acesta este conservantul ideal natural), sursa de macro si micro elemente, dar si de proteine hepatoprotectoare (care protejeaza ficatul - n.r.) cu sulf. Zerul este extrem de sanatos si pentru faptul ca are în compozitie saruri minerale si lactoza (daca nu este fermentat, da aceleasi simptome ca si laptele. Daca este fermentat, este bine suportat de cei care au intoleranta la lactoza.)

(19.03.2004)


Varza dulce la cuptor


Ingrediente: 1 varza mai mare (circa 1,5 kg), 2 linguri ulei, 200 g margarina, 200 g pesmet picant (dar nu iute), 1 lingura condimente.

Preparare: Se curata si se spala varza, se taie în doua iar apoi în felii de circa 1,5 cm grosime. Se fierbe în oala de fiert sub presiune, circa 5 minute. Într-un vas rezistent la foc se pune uleiul, cu care se ung si marginile vasului. Se repartizeaza uniform pe fundul vasului 1/3 din cantitate de pesmet, apoi deasupra jumatate din varza fiarta, peste care se presara putina sare, 1/3 din cantitatea de pesmet, margarina, subtiata cu zeama în care a fiert varza, 1/2 lingura condimente. Se pune a doua jumatate de varza fiarta, urmând succesiunea ingredientelor ca mai sus.

Se pune în cuptorul încalzit din timp pentru o jumatate de ora, pâna ce capata o culoare aurie. Se serveste fierbinte.

P.S. Este la fel de gustoasa daca se condimenteaza cu chimen!

(19.03.2004)


Manganul


Acest mineral contribuie la metabolismul tesutului osos, al cartilajului si tesutului conjunctiv, la sinteza de proteine si ADN si la productia de energie celulara. De asemenea, este parte integranta a unei metal-enzime, superoxiddismutaza, implicata în sistemul de neutralizare a radicalilor liberi ai oxigenului.

Manganul este adeseori deficitar la persoanele diabetice sau suferinde de artrita reumatoida. Acest mineral prezinta o concentratie ridicata în cerealele integrale, germenii de grâu, legume, mai ales fasole sau mazare, în fructe uscate (nuci) si proaspete (banane, portocale sau fragi).

(19.03.2004)


Iaurturile - cele mai sanatoase


Cantitatea de iaurt pe care o mâncam zilnic depinde de toleranta fiecaruia, cele mai bune iaurturi recomandate de medici fiind cele fara adaosuri. Cel mai sanatos este iaurtul natural, fara adaosuri de zahar, de fructe, de arome de fructe. Zilnic, se poate consuma minim un paharel. Nu exista o cantitate maxima, depinde de toleranta fiecaruia, cât îi place si cât poate, cât simte nevoia . Pentru ca se digera foarte usor, este bine ca iaurtul sa nu fie combinat cu nimic (pâine sau verdeturi) si sa se bea înainte de masa sau dimineata pe stomacul gol. (19.03.2004)


Iaurtul - bun si pentru adulti


Un beneficiu major al iaurtului este faptul ca poate fi consumat si de cei care sufera de intoleranta la lactoza (un zahar prezent în mod natural în iaurt). Iaurtul, fiind un produs fermentat, nu mai contine lactoza, zaharul din lapte care creeaza intoleranta mai ales la adulti. Pe masura ce îmbatrânim pierdem lactaza (enzima care ajuta la digerarea lactozei - n.r.). Exista chiar populatii mediteraneene întregi care nu pot consuma lapte din cauza lipsei sau diminuarii secretiei de lactaza (au intoleranta la lactoza care se manifesta prin crampe, diaree). Iaurturile în schimb sunt tolerate pentru ca nu contin lactoza, aceasta fiind transformata în glucoza si galactoza (alte tipuri de zaharuri - n.r.) - "hrana" celulelor sistemului nostru nervos.

(19.03.2004)


Solutii pentru depozitare


Cautati dulapuri care contin sertare, cutii, compartimente, tavi care pot fi scoase în afara. Usile perforate permit circulatia aerului si sunt o alegere buna pentru dulapurile unde sunt depozitate alimentele.

Dulapurile si sertarele ar trebui sa aiba diferite dimensiuni, ca sa puteti aseza pe ele tot felul de obiecte de marimi diverse.

Rafturile înguste pot fi asezate pe orice perete care nu are o alta utilizare.

Uscatorul pentru vase asezat deasupra chiuvetei reprezinta o modalitate simpla si eficienta de depozitare a veselei.

Cautati un mobilier care cuprinde numeroase zone de depozitare, iar deasupra poate fi folosit ca masa.

Rafturile în scari prinse de perete pot fi folosite pentru aranjarea veselei si a vaselor de bucatarie.

Puteti agata ustensilele, tigaile si alte obiecte folosite frecvent de cârlige prinse de o bara metalica sau de o scândura de lemn.

(19.03.2004)


Ce gasesc erotic barbatii la femei


În urma unui studiu efectuat în America, s-a relevat faptul ca barbatii pot fi atrasi de o femeie printr-o multime de gesturi marunte cum ar fi:

* când probeaza o pereche de pantofi cu tocuri înalte;

* când se piaptana, seara, în fata oglinzii;

* când li se spun într-un restaurant plin ochi vorbe dulci si li se fac propuneri indecente la ureche;

* când sunt invitati la cumparaturi de desuuri sexy.

(18.03.2004)


Gesturi sexi


* când dimineata la prima ora, iubita le îmbraca tricoul sau camasa, pentru a le pregati micul dejun;

* când sunt invitati la ea acasa pentru a servi o cina la lumina lumanarilor;

* când le lasa biletele de dragoste în portofel;

* când, dupa o zi obositoare de munca, îsi gasesc iubita acasa îmbracata doar în ciorapi si desuuri negre, gata sa fie dezbracata;

* când sunt nervoase, dimineata, pentru ca trebuie sa plece la serviciu si nu-si gasesc bikinii.

(18.03.2004)


Un look de vedeta


Desigur, celebritatile arata întotdeauna fabulos si foarte elegante, dar au o întreaga echipa de stilisti care le ajuta sa reuseasca acest lucru. Poti însa încerca aceleasi trucuri pe care le folosesc ele:

Investeste în lenjerie de corp. Un corset care sta nemiscat, bikini care nu fac cute pe sub pantaloni si un sutien invizibil constituie primul pas pentru un look ca acela pe care ti-l doresti.

Afla ce ti se potriveste. Ai remarcat vreodata rochiile lui Jennifer Lopez, desi sunt diferite între ele, au ceva în comun - de exemplu, un decolteu adânc?

Afla ce nu ti se potriveste. De exemplu, daca ai un început de burta, exileaza din garderoba tot ce ai strâmt sau cu fermoar în fata.

(18.03.2004)


Seleniul


Este prezent în organism în cantitati minime, iar un aport excesiv din acest mineral poate induce efecte toxice. Mai ales în combinatie cu vitamina E, seleniul neutralizeaza radicalii liberi si protejeaza împotriva infectiilor virale. Diverse studii au evidentiat rolul protector al acestui mineral fata de patologia cardiaca si artrite, precum si fata de anumite tipuri de cancer. Împreuna cu zincul, reprezinta unul dintre mineralele cele mai eficiente în eliminarea metalelor toxice din tesuturi, cum ar fi mercurul, cadmiul sau arseniul. Seleniul se regaseste în cereale integrate, sparanghel, usturoi, oua, ciuperci, peste si carne slaba.

(18.03.2004)


Pirosti cu varza


Ingrediente: 400 g varza acra, 100 ml apa, faina cât cuprinde (dar numai Titan, de la Quark) sa devina o coca tare.

Preparare: Într-o oala se pune apa la fiert cu putina sare. Când începe sa clocoteasca se pun pirostile, care în prealabil au fost întinse pe fundul de lemn si taiate în romburi sau cum doreste fiecare. Trebuie sa fiarba 1/2 ora sau mai mult, pâna fierb foarte bine (se încearca cu furculita). Se aseaza într-o cratita, pentru a se introduce în cuptor putin. Peste ele se toarna o lingura ulei fierbinte, varza tocata. Cine doreste poate sa nu le mai puna la cuptor.

Si un secret! Faina Titan nu are egal în România, în special pentru aluaturi dospite.

(18.03.2004)


Spatii de depozitare


Numeroasele spatii deschise sunt o binefacere pentru bucatarul grabit, care poate gasi usor ingredientele si ustensilele de care are nevoie. Aragazul este încadrat de suprafete de lucru iar dedesubt se afla un spatiu de depozitare pentru vasele de bucatarie si alte ustensile necesare.

Într-un spatiu de dimensiuni reduse poate fi asezat un sistem de rafturi în care pot fi depozitate numeroase obiecte necesare într-o bucatarie. Rafturile pot fi introduse în spatele peretelui atunci când nu folositi nimic din ceea ce contin. Lucrurile pe care nu le folositi zi de zi pot fi asezate pe rafturile superioare.

(18.03.2004)


Trucuri de vedeta


Fa modificari. Vedetele nu poarta haine direct de pe raft, ci îsi comanda special, pe masurile lor, pentru a arata perfect.

Cumpara-ti pantofi de calitate. Chiar si cea mai simpla vestimentatie poate deveni deosebita daca porti pantofi de lux.

Daca ai îndoieli, îmbraca-te elegant. E jenant sa fii îmbracata obisnuit la un eveniment la care toata lumea îsi expune cele mai bune haine.

Supravegheaza-ti pozitia corpului. Exista un lucru care poate distruge înfatisarea unei femei, indiferent cât de eleganta ar fi: pozitia sleampata, lipsita de gratie. Urmeaza sfatul lui Nicole Kidman si mergi cu umerii usor trasi în spate si cu nasul pe sus.

(18.03.2004)


Noi si minerale


Fosforul

Este al doilea mineral în privinta cantitatii prezente în corpul uman, unde se gaseste mai ales sub forma de fosfat de calciu. Ia parte la constituirea oaselor si dintilor, a membranelor celulare, contribuie la sinteza fosfolipidelor, elemenre fundamentale ale sistemului nervos. În mod deosebit, fosforul se situeaza în centrul metabolismului energetic. Necesitatile de fosfor ale organismului sunt complet satisfacute printr-o alimentatie normala doarece acest element este prezent în mari cantitati în proteinele alimentare (carne, peste, oua, brânzeturi, legume) si carbohidrati (faina, verdeturi, fructe).

(17.03.2004)


Supa de fasole


(reteta turceasca)

Ingrediente:

1 cana fasole, 1 ceapa, 1 lingurita bulion, taietei, usturoi, 1 ceasca de iaurt (sau smântâna), 1 lingurita Biovegetal, ulei.

Preparare: Se pune la fiert fasolea si se arunca prima apa. Se pune la fiert fasolea a doua oara în apa calda si în timp ce fierbe prajim ceapa, tocata marunt, si adaugam bulionul. Când fasolea a fiert bine, punem ceapa, taietei (se pot prepara acasa, dintr-un ou si faina). Separat se face un mujdei din 10 catei de usturoi, se adauga 1 lingurita de otet. Luam oala de pe foc, adaugam mujdeiul si cescuta de iaurt în care am dizolvat 1 lingurita de Biovegetal.

(17.03.2004)


Depozitare în bucatarie


Una din principalele prioritati într-o bucatarie este spatiul alocat depozitarii. În acest scop sunt folosite de obicei unele piese de mobilier sau debarale, camarile s.a.m.d. Mobilierul mobil, cum ar fi butucul macelarului asezat pe rotite, constituie oricând o solutie folositoare. Gânditi-va la lucrurile pe care trebuie sa le depozitati si cât de des le veti folosi. Astfel, puteti gasi spatii pentru ustensilele folosite la pregatirea si servirea mesei, pentru instrumentele folosite în prelucrarea alimentelor, pentru cele folosite pentru curatenie sau pentru obiecte mai mari, cum ar fi scândura pentru calcat.

Daca doriti doar o alta înfatisare si nu sa reconstruiti alte spatii de depozitare, puteti obtine aceasta prin vopsirea vechilor usi si ale dulapurilor si schimbarea mânerelor cu altele noi.

De asemenea, puteti pune usi noi mobilierului - în acest fel puteti ascunde foarte usor unele obiecte cum ar fi masina de spalat vase sau haine.

(17.03.2004)


Podele si pereti în bucatarie


Peretii în culori neutre si podeaua din lemn au fost alese pentru acest spatiu deschis, extrem de bine organizat, al bucatariei profesionale. Desi încaperea primeste suficienta lumina naturala, aplicele fixate în perete ofera în plus lumina artificiala.

Alegerea a doua tipuri diferite de pardoseala separa cele doua arii de activitate în aceasta încapere spatioasa care cuprinde bucataria si sufrageria. Bufetul înalt serveste pentru asezarea diferitelor obiecte si a alimentelor si creeaza un paravan pentru bucatarie.

(16.03.2004)


Etapele schimbarii dintilor


Se spune ca prescolarii se recunosc dupa spatiile existente între dinti. Dintii de lapte se pierd la vârsta de 6 ani, fiind împinsi sau înghesuiti de dintii care ramân. Schimbatul dintilor devine evident doar atunci când incisivii cad.

Exista mai multe etape ale aparitiei dintilor permanenti:

6 ani - primul molar înapoia celui de-al II-lea molar de lapte; incisivii centrali inferiori

7 ani - incisivii centrali superiori

8 ani - incisivii laterali superiori si inferiori

9 ani - caninii inferiori si primii premolari superiori

10 ani - primii premolari inferiori si caninii superiori

12 ani - molarii I inferiori, apoi cei superiori

18-21 ani - ultimii molari "maselele de minte"

(15.03.2004)


Chiftelute de zarzavat în sos de rosii


Ingrediente: 2 fire praz, 2 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 1 telina, 1/4 varza, 1 ceapa, 4-5 cartofi fierti, 1 felie de pâine alba uscata, 2 linguri pesmet, 1 lingura faina, 2 linguri ulei, 2 linguri Biovegetal, frunze de patrunjel verde, 1 ceasca sos de rosii.

Preparare: Zarzavatul fiert cu 1 lingura Biovegetal se trece prin masina de tocat împreuna cu prazul, varza, cartofii fierti si pâinea înmuiata în apa si stoarsa bine. Se adauga în tocatura 1 lingura Biovegetal si putina sare.

Se adauga pesmet (cât sa se faca un amestec suficient de consistent) si frunze de patrunjel verde tocate marunt. Se ia cu lingura din tocatura si se fac chiftele. Se dau prin faina. Se prajesc în ulei. Se aseaza într-un sos de rosii, în care se lasa sa dea câteva clocote. Se presara patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna!

(15.03.2004)


Plãcintã cu dovleac turcesc

Dovleacul se curãtã de seminte si de coajã si se dã prin rãzãtoarea mare.
Ingrediente: 1/2 kg de dovleac, 1/2 kg zahãr, 1/2 l ulei, 1/2 kg fãinã, 1 linguritã de sare, o ceascã apã cãldutã.
Preparare: Într-un castron se pune fãina, 3 linguri de ulei, 1 linguritã de sare si cana cu apã cãldutã. Se face un aluat fraged care se împarte în 3 si se lasã 10-15 minute acoperit pe masa de lucru. Între timp pregãtiti tava si ungeti-o cu ulei. Se ia apoi o bucatã de aluat, se întinde cu rolul cât se poate de subtire. Se rup marginile groase si se pune aluatul pe un servet, ca sã poatã fi rulat mai bine. Pe foaia întinsã se pune a treia parte din dovleac, din zahãr si din ulei toate se pun în mod egal pe întreaga suprafatã, apoi plãcinta se ruleazã cu ajutorulservetului si se aseazã în tavã. Se procedeazã la fel si cu celelalte douã bucãti de aluat. Apoi se dã la cuptor la foc potrivit 25-30 de minute. Se scoate tava si se acoperã cu un servet si se lasã 10 minute, dupã care se poate tãia si servi.


Ce plante medicinale nu trebuie sã ne lipseascã din casã

Izma - pentru afectiuni interne precum: infectii gastrointestinale, balonãri abdominale, diaree, vomã, greturi, nervozitate (contraindicatii : ulcer gastroduodenal) si pentru cele externe cum ar fi: reumatism, urticarie.
Mãcesul - pentru afectiuni interne precum avitaminoze, enterocolite, calculozã renalã, tulburãri de circulaþie perifericã, antihelmintic.
Musetelul - pentru afectiuni interne precum gastrite, enterocolite, colici renale, diaree, infectii renale si pentru cele externe precum: rãni infectate, arsuri, eczeme, abcese dentare, conjunctivitã.
Nalbã mare - pentru afectiuni interne precum bronsite acute, laringite acute, infectii renale, si pentru cele externe: laringite, traheite, furunculozã.
Pãtlaginã - pentru afectiuni interne precum bronsite cronice, astm bronsic, diaree, ulcer gastroduodenal, si pentru cele externe precum: ulcer varicos, ulceratii cutanate, conjunctivite, blefarite, laringite, traheite.


Leacuri la îndemâna oricui

Ulcer:
100 ml suc proaspãt de cartofi, cu 1/2 orã înainte de masã;
suc de varzã albã crudã - 200 ml de douã ori pe zi îninte de mesele principale;
kefir - un litru pe zi timp de trei luni;
decoct de tãtãneasã - 2-3 cãni/ zi.
Gastrita:
pulbere din flori de salcâm si flori de gãlbenele - 3 lingurite/zi;
pulbere din rãdãcinã de obligeanã - douã vârfuri de cutit pe zi;
60 g miere de albine înainte de fiecare masã, dacã nu sunteti diabetici.


3 idei care vã scapã de timiditate

Analizati situatiile care vã fac sã rositi si veti vedea cã sunt nesemnificative.
Renuntati la ideea cã interlocutorii ar putea sã fie de altã pãrere! Nu puteti fi unanim apreciat. Nu încercati sã pãreti altcineva decât sunteti.
Fiti foarte atent la aspectul exterior, fãrã a exagera. Aveti grijã sã pãreti tot timpul „scos din cutie“, însã evitati tinutele stridente si care nu vi se potrivesc.


Bucãtãria (Aranjare)


Atunci când amenajati bucãtãria, gânditi-vã foarte bine la spatiul pe care îl aveti la dispozitie, la ceea ce faceti în acest loc si încercati sã aranjati diferitele elemente într-o poziþie logicã, astfel încât sã nu vã deplasati mult prin bucãtãrie ca sã puteti lua tot ce vã trebuie.
Dulãpioarele de perete trebuie fixate la o înãltime potrivitã ca sã fie folosite confortabil.
Spatiile înguste permit asezarea tuturor elementelor necesare bucãtãriei pe un singur perete. Folositi regula „depozitare, preparare, gãtire, curãtare, servire, iesire.“


Secrete ale machiajului

Secretul machiajului de zi - care trebuie sã fie cât mai natural - este alegerea unui fard de obraz cremos, care se aplicã destul de usor, cu un bureþel sau chiar cu degetul, si poate fi distribuit uniform pe pomeþi. Ochii depãrtati pot fi apropiaþi prin umbrirea unghiului intern si a pleoapei mobile cu un fard închis, de texturã matã.

Machiaj corector

Pentru a obtine un plus de naturalete si totodatã pentru a fixa machiajul, peste creionul de contur ochi se aplicã întotdeauna fard monocolor. Pentru a estompa neajunsurile unei fete pãtrate - fardul de obraz se aplicã pe conturul obrazului, insistând cu o nuantã naturalã pe colturile nedorite.

 ::::: apasa aici :::
   
         
  sus    
| Prima pagina | Despre noi | Anunturi | Concursuri | Redactia | Caricatura zilei | Contact |
Copyright © 2004 Quark Press