| Cotidian independent al zonei Curtea de Arges | ANUL II

| Prima pagina | Despre noi | Anunturi | Concursuri | Redactia | Caricatura zilei | Contact |
 
Prima pagina
Cotidian
Economie
Administratie
Tineret
Invatamant
Magazin
Anunturi
Bricabrac
Concursuri
Reportaj
Mesaje
Abonament
Caricatura zilei
Redactia
Contact
Info Utile
Curs valutar

:::: vremea in curtea de arges :::Sex shop online

::: click aici pt anunturi ::::

::: Daca esti rapidist click aici ::::

 

Big Brother a primit în casa lui un student din Curtea de Arges


Cel mai tare reality show - Big Brother - si-a redeschis usile la "casa" acum doua seri pentru o editie mai "cool", mai trasnita si premiata mai bine, 75.000 de euro fata de doar 50.000 de dolari, la prima editie.

Printre cei 12 concurenti se numara si un student din Curtea de Arges. Daniel este nascut pe 12 mai 1979 si este necasatorit. Este student la ASE si ocupatia sa, dinainte de a intra în casa, era de barman. Îi plac calatoriile montane, excursiile cu biciclete si muzica. Are 1,75 m înaltime si cartea sa preferata este "Rosu si negru".

Asta vara, a participat la o preselectie de animatori radio Benix. Cu toate ca are o voce de invidiat si un talent iesit din comun, acesta nu a reusit sa obtina postul. Participarea la "Big Brother" îi poate oferi lui Daniel sansa de care are nevoie pentru a se lansa în mass-media. Daca nu, suntem convinsi ca va fi un bun contabil.

Timp de trei luni, speram noi, Daniel nu va calca în Curtea de Arges. Ieri seara, tot orasul a fost alaturi de el, cu ochii atintiti la televizor. Mai mult, un grup numeros de prieteni a fost alaturi de el, "facându-i galerie".

Am stat de vorba cu mai multi tineri din Curtea de Arges, pentru a afla ce vor de la reprezentantul orasului în "Casa Big Brother" si iata ce au declarat:

Mihai Dragos Dragusin: "As vrea sa nu faca orasul de râs si sa iasa ultimul din casa. Cu banii aia, în locul sau, mi-as lua o casa, o masina si o placa de sunet la computer."

Cornel Badoc: "Cred ca o sa faca treaba buna. As vrea sa fie asa cum este el. Din întâmplare, îl cunosc. Cu banii... Nu stiu... Sa-i câstige el si o sa vedem pe viu ce poti face cu 75.000 de euro."

Ionut Jianu: "Îmi doresc de la Daniel sa... Sa ramâna ultimul în casa. Sa fie cel mai tare, sa-i puna la respect pe ceilalti. Sa se poarte "frumos" cu fetele. Cu banii aia as face cel mai tare bar din oras."

Radu Cârstea: "Nu stiu... Sa faca show ca de aia i-au ales. Cu banii... As investi într-o afacere."

Cosmin Avram: "Vreau sa fie cel mai sincer, nu stiu... Sa nu fie fitos. Cu banii aia mi-as lua o masina si un calculator performant."

Razvan Ilinca: "Sa fie tare de tot... asa cum sunt toti baietii din Curtea de Arges. Cu banii as pleca pe o insula în Pacific, mi-as lua un suc si un sezlong si as uita de scoala."

Mihai Patrascu: "Vreau ca baiatul din Curtea de Arges sa fie el însusi. Sa nu faca orasul de râs, sa ramâna ultimul în casa si apoi sa vina sa faca cinste. Banii i-as investi într-o afacere si cu restul mi-as lua o masina si m-as distra."

Bogdan Nica: "Sa fie diferit de ceilalti. Cu banii as face o discoteca în oras, sa moara de oftica bucurestenii."

Ionut Ularu: "Vreau sa impresioneze o tara întreaga prin originalitate. Cu banii as face cinste la toata lumea si as calatori prin lume."

Eduard VASILE


Atentie parinti!


Sa ne cunoastem tinerii

Am stat de vorba cu psihologul scolar Alina Gherman de la Liceul "Ferdinand I", pentru a cunoaste mai bine tinerii. Iata ce raspunsuri am primit la întrebarile adresate:

Chiulesc tinerii?

"Elevii lipsesc de la ore din mai multe motive. Cele mai des întâlnite sunt urmatoarele: dorinta de aventura, placerea de a hoinari, dorinta de a se relaxa între doua ore de curs mai dificile, ca urmare a relatiilor mai mult sau mai putin conflictuale dintre parinti si ei."

De ce consuma alcool?

"Dorinta de a se integra în grupul pe care si-l doreste îl determina pe tânar sa accepte atitudinile si comportamentele mai mult sau mai putin dezirabile ale membrilor acestuia."

Cât de mult le plac tinerilor alcoolul ori tutunul?

"Sunt foarte multi adolescenti care încep sa fumeze si sa consume alcool doar din ideea sau dorinta de a parea mai placuti, mai interesanti ori de a fi ca ceilalti."

Cât îl "absolva" de vina de bautor pe tanâr asa-zisa gena a alcolismului?

"Nu cred ca exista un procent exact si universal valabil în ceea ce priveste transmiterea ereditara a acestor vicii. Ceea ce conteaza foarte mult în evitarea alcoolului este mediul familial si educational în care adolescentul se dezvolta."

De ce exista conflicte între generatii?

"Adultii nu reusesc întotdeauna sa-si ajusteze atitudinile fata de copii în asa fel încât ambele parti implicate sa ajunga la un consens. Apare diferenta de opinii din cauza continuei miscari a societatii în care traim. Aceste schimbari ale societatii vizeaza aspecte comportamentale, atitudinale, de limbaj si vestimentatie."

Ce înseamna un "pusti rebel"?

"Adolescentii îsi doresc foarte mult sa fie independenti. Acest lucru se manifesta în felul urmator: nu accepta ideile altora, se îmbraca extravagant, au limbaj "de cartier" si sunt moderni."

Liceenii, tineri si adolescenti, niste cuminti, altfel, pot sa aiba uneori mici probleme. Pentru ca acestea sa nu devina mari, trebuie ca adultii - parinti si profesori - sa încerce sa-i cunoasca mai bine, sa le înteleaga visurile, aspiratiile, dar si dezamagirile. Pentru aceasta, este necesar sa afle, mai întâi teoretic, ce probleme pot aparea în viata de liceean.

(18.03.2004) Eduard VASILE

 

 ::::: apasa aici :::
 
   
         
  sus    
| Prima pagina | Despre noi | Anunturi | Concursuri | Redactia | Caricatura zilei | Contact |
Copyright © 2004 Quark Press